Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2020 18:24 - УСПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЛЕВКЕМИЯ по Мария Требен
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5379 Коментари: 0 Гласове:
62

Последна промяна: 13.12.2020 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


image

image
SUCCESSFUL TREATMENT OF LEUKEMIA by Maria Treben

УСПЕШНО ЛЕЧЕНИЕ НА ЛЕВКЕМИЯ по Мария Требен


 

Препоръчителна смес

за чай:

 

20 г великденче

20 г пелин

30 г коприва

25 г енювче

30 г филизи от бъз

15 г Жълт кантарион

25 г бял равнец

30 г невен

15 г корени от радика

 

30 г змийско мляко

 

 

25 г ливадно отбратниче

 

От тази билкова смес се взима една препълнена чаена лъжичка на четвърт литър Вода. През деня се изпиват на глътки минимум два литра чай. От голямо значение би било, ако се взимат пресни билки от природата или поне няколко от посочените. Тъй като в повечето случаи първопричината за левкемията трябва да се търси в далака, към това трябва да се пият и по шест глътки чай от корени от аир. Равна чаена лъжичка корени от аир се накисва и оставя да пренощува в четвърт литър студена вода. на сутринта леко се притопля и прецежда. От тази отвара се пие по глътка преди и след всяко ядене. Три чаени лъжички (могат да се прибавят до три супени лъжици шведска горчивка се разреждат с три чаши билков чай. Това количество се разделя на половина и се пие съответно половин час преди и половин час след всяко ядене. Препоръчват се четиричасови компреси с шведски билки върху областта на черния дроб и далака, както и запарващи компреси с хвощ (за двата вида компреси виж в „Обща част“). Трябва да се избягват всякакви видове киселини, като портокали, лимони, грейпфрути, различните плодови сокове и кисели, сурови плодове, както и солени, силно подправени яденета, салами и тлъсто месо. Ябълков компот може да се яде в големи количества.


Сега аз искам лечебната сила и действие на важни растения заедно с насъбрания опит от последните две и половина години, това ще рече от появяването на брошурата "Здраве от аптеката на Господ", да направя достъпни за болните хора и да им протегна ръка за Възвръщане на здравето им. Да се излезе от безнадеждността на продължителното боледуване със собствени сили и своя Воля, благодарение на божествената сила на лечебните ни билки, е възвишаващо човека. Да си възвърне той здравето, да носи сам отговорността за него, издига човешкото достойнство в такава степен, която почти извежда болния от безпътицата на болния му живот. Често ме питат откъде имам тези познания за билките. На това не мога да дам прецизен отговор. Като дете прекарвах ваканциите си у семейството на един главен лесничей. Там имах Възможността, далеч не за възрастта си, да изживея и почувствувам зависимостите в природата. Така аз различавах още като дете Всяко растение, знаех как се казва, но значението му като лечебно растение ми бе непознато. Майка ми, която бе възторжена почитателка на Кнайп, се стараеше, разбира се, нас децата, да ни отгледа без химическо влияние. Като младо момиче имах две преживявания, които са се запечатали В Живота ми. Една около 40-годишна вдовица, майка на три деца, се бе разболяла от левкемия и от болницата я бяха изписали като безнадеждно болна. Лекарите й даваха още три дни живот. Сестра й, загрижена за децата, които щяха да останат сами отишла с урина от болната при една билкарка, недалеч от Карлсбад. И макар тази жена с ужас да казала: "Едва сега идвате с тази мъртва Вода!", дадените от нея билки помогнаха. Направеното след десет дни изследване в клиниката не показа никаква следа от левкемия. Спомням си за друг един подобен случай, който стана по същото Време, с една 38-годишна майка на четири деца. И тук се касаеше за левкемия и лекарите не даваха повече никаква надежда. И тази жена отиде за съвет и съответните билки при една билкарка. Всеки ден тя си приготвяше няколко чаши с чай от билки и щом минеше край тях, отпиваше порядъчна глътка. Ако не ми помогне, то поне със сигурност няма да ми навреди, си казваше тя. Изследването след десет дни показа: Абсолютно никаква левкемия! От тези примери се вижда колко е важно да се пие през деня голямо количество чай при наглед неизлечими заболявания. От този момент за мен е несъмнен факт, че билките могат да помагат даже при злокачествени болести.
На Сретение господне през 1961 г. се спомина добрата ми майка. От този момент имах определеното чувство, че ме натикват в билкознанието. Към това дойдоха нови познания и аз постепенно израснах с едно сигурно чувство в лечебните билки от аптеката на Господ. Сякаш една по-висша сила, предимно Божията майка - голямата помощничка на всички болни, ме насочваше, показваше ми сигурния път. Доверието в НЕЯ, обожаването и молитвата пред една стара, чудесна картина на Св. Богородица, която по странен начин попадна в ръцете ми и така в мое притежание, ми помагаше всеки път в случаи на колебание. Така че аз се стремя да обърна Вниманието на хората не само Върху лечебните билки и тяхната сила, а преди Всичко Върху Всемогъществото на Създателя, В чиито ръце лежи защитен нашият Живот, който той определя. От НЕГО ние търсим помощ и утеха, при тежка болест - смирено и благоговейно билки от НЕГОВАТА аптека. Той ни ръководи, дарява и насочва нашия Живот по СВОЯ воля!


В началото на ноември 1978 г. при мен дойдоха отчаяни родители с нямащо и шест години момченце: Петър В. от Н. (ФРГ) имаше последен стадий на левкемия.
Всичко започнало през май 1978 г. с температура и болки в краката. Тъй като състоянието му не се подобрявало, в началото на юли г. Петър влязъл за единадесет седмици в болницата в Манхайм. След изписването му не се забелязвало никакво подобрение. Когато го видях за първи път, Петър беше вече без коса, беше много блед. уморен и нямаше апетит. Той имаше дълбоки черни сенки под очите, тежката болест му се
забелязваше. Детето живна още с първата баня от мащерка (виж „Видове приложения“ при „Мащерка“), която родителите му по мой съвет направиха. Водата от банята, изсипана обратно върху билките, се претопли още два пъти. така че можаха да се направят общо три бани. Освен това детето пиеше и горепосочения чай. Макар и малко, то следеше часовника и на Всеки четвърт час взимаше своята глътка чай. В яденето то също се придържаше към насоките на предписаната му диета. В края на ноември 1978 г. родителите заминаха с детето в болницата в Манхайм за изследване на кръвта. За професора било истинска загадка, че резултатите от кръвните изследвания се били така подобрили. В средата на декември гъстият перчем на детето израсна отново и то отиде с родителите си на повторно изследване на кръвта. Лекарите в болницата рекли: „Кръвната картина е повече от нормална.“ Те не знаели как да категоризират невероятното, непонятното. През април 1979 г. на един мой доклад в Траунщайн (Горна Бавария) Петър дойде с родителите си като напълно здраво дете. Присъствуваха около 1800 души. Съответни бяха и аплодисментите, когато представих Петър на публиката и разказах неговата страдалческа история. Той дойде с родителите’си и в края на октомври 1979 г. на мой доклад в зала „Яаанхале“ в Пфорцхайм, на който присъствуваха 2200 души. И тук можах да покажа на публиката напълно здравото дете. Петър упорито продължава да пие билковия чай, както самият той ми писа за Коледа 1979 г., майка му често му правела компреси от шведски билки върху далака и шията, а и го разтривала с олио от градински риган (бяха пострадали и Жлезите на шията). Той ми беше нарисувал с цветни моливи върху лист хартия невена, копривата и белия равнец, и под тях беше написал: „Моите спасители! И, което за мен беше неповторимо. Родителите и днес ходят от време на време да изследват лекарите кръвта на Петър, макар че той вече е здраво момче.

Аз считам лекарските прегледи за извънредно важни! Смятам за полезни и по-нататъшното пиене на билковите чайове и налагането на компреси. Това предотвратява нови удари на някогашните злокачествени заболявания.

 

Maria Treben

Author

Maria Treben nйe Gьnzel was an Austrian author and herbalist who came to fame in the 1980s for her books.

 
  • Born: 9/27/1907 · Žatec, Czech Republic

  • Died: 7/26/1991 · Grieskirchen, Austria

Съвети и опит с лечебни билки.

image

"Здраве от аптеката на Господ" е основното произведение на Мария Требен, което вече три десетилетия се радва на незалязваща популярност. Книгата е преиздавана повече от 90 пъти, преведена е на 27 езика и от нея са продадени над 8 милиона екземпляра по целия свят. В нея са описани изчерпателно 31 основни билки, тяхната лечебна сила и начините на приложение. Авторката дава съветите си на достъпен и разбираем език, като изпъстря страниците с много примери от своята практика и свидетелства за положителния ефект от билколечението.
Тъй като днес, за жалост, се отдалечаваме все повече от природосъобразния начин на живот и все повече болести са предизвикани от погрешна житейска нагласа, преоткриването на "аптеката на Господ" отговаря на една всеобща потребност.
С това ново издание, по-възрастните ще си припомнят съветите на Мария Требен, а по-младите ще ги открият за себе си и за своите деца. Винаги е добре да имаш мъдър събеседник, който не само дава знание, но вдъхва и най-ценното - надежда.

За автора

Мария Требен (1907 - 1991) е известно име сред пионерите на билколечението. Още като дете тя познава много от лечебните билки. Майка ѝ е почитателка на Кнайповата медицина, базираща се на водолечението и растителните лекове, и Мария възприема като свое кредото на пастор Кнайп: "За всяка болка има билка".
След смъртта на майка ѝ през 1961 година, Мария Требен споделя как почувствала, че нещо непреодолимо я тласка към науката за билките, сякаш някаква висша сила ѝ сочи пътя. Оттогава тя трупа богат опит, предава знанията си на много хора, помага на болни и страдащи.
Освен световния бестселър "Здраве от аптеката на Господ", тя пише и редица книги за профилактика и лечение на различни болести и същевременно изнася лекции. Да живеем близо до природата, която в своята майчинска щедрост ни дарява със здраве, сила и жизнерадост - това послание на Мария Требен никога няма да загуби актуалност.

 
image

STROH Sweden Bitter, Голяма Шведска горчивка (19 билки) - по оригинална рецепта на Мария Требен, 500 мл.

Описание:

  • Шведска горчивка.

  • Разтвор за перорален прием.

  • По оригинална рецепта.

  • Съдържа 19 билки - корен от ангелика, мира, цвят от шафран, корен от куркума, манна, корен от карлина, корен от ангелика, териак, корен от блатен аир, корен от тинтява, корен от планински очиболец, лист от лютива мента, кора от портокал, сладък корен, стрък от пелин, плод от кардамон, лист от розмарин, плод от анасон, корен от джинджифил, камфор.

  • Нормализиране на секреторната и моторната функции на гастроинтестиналния тракт, подобряване функционалното състояние на черния дроб и жлъчните пътища.

  • Антисептичен и противовъзпалителен ефект върху лигавиците.

  • Общoстимулиращо действие.

  • Облекчаване на ревматични и посттравматични болки.

  • Подобряване оросяването на кожата и подкожните тъкани.

  • Балансира нивата на холестерола в кръвта.

  • Стимулира дишането.

  • Подобрява и повишава жизнеността и енергията.

  • С алкохол 35%.

  • 100% натурален продукт.

  • Хранителна добавка.

  • Производител - STROH AUSTRIA GmbH, Австрия.


 

"Богатството е много. Удовлетворението е повече. Здравето е всичко!", гласи логото на Maria Treben Natureprodukte. Всички продукти на копанията са базирани на оригинални рецепти на изестната по цял свят Мария Требен.

Философията на Мария Требен е съвсем простичка, а именно: за всяка болест, съществува и билка!

Шведската горчивка на Maria Treben Naturprodukte е приготвена по оригинална рецепта на Мария Требен. Висококачествен продукт, приготвен от най-добрите билки. В миналото е наричана " Еликсир за дълголетие". Самата Мария Требен описва в книгата си "Здраве чрез аптеката на Бог" 42 начина, по които шведската горчивка може да бъде използвана.

Формулата на този продукт е известна в продължение на векове, заради уникалните си свойства върху човешкото здраве. Спомага за укрепване на общото състояние на организма, има общо тонизиращо действие.

Неповторимият характерен горчив вкус, постигнат с помощта на стрък пелин и корени от тинтява, спомага за засилване на апетита и действа освежаващо и облекчаващо при чувство на тежест в стомаха след консумиране на мазни храни.


 

Начин на прием:

По една чаена лъжичка 3 пъти дневно на гладно 15 – 20 минути преди хранене . Може да се приема с малко вода, чай или натурален сок.

Може да се употребява без прекъсване до 6 и дори до 9 месеца. След това може да се направи почивка от един месец и пак да се продължи. Освен вътрешно, тя се използва и за външно приложение върху кожата с мазане.

Приложение, действие.

Лековитата билкова комбинация наречена шведска горчивка може да Ви освободи от редица здравословни проблеми. Тя е лек за много болести и макар че се носят много мнения, които могат да Ви изглеждат преувеличени, все пак тя наистина е лек за много болести. Полезна е за женските болести, независимо от възрастта, за ставни болести, ревматизъм, артрит, кожни болести, епилепсия, безсъние, синузит, дискова херния, високо кръвно, при рак, глаукома, за болен черен дроб и други..

Тя действа имуностимулиращо, диуретично, стимулира дишането, върху гладката мускулатура действа спазмолитично, върху лигавиците действа противовъзпалително и антисептично, подобрява функциите на черния дроб и на храносмилателния тракт.

Не се препоръчва с мляко ползването на тинктурата.


 


 

Странични ефекти.

За деца под 6 години не трябва да се дава, също и на бременни жени, на болни с чернодробни и мозъчни болести. Не е подходяща при шофиране и друга работа с изискване за бързи реакции при работа с машини, защото поради действието на етиловия спирт може да забави реакциите. Ако пиете други лекарства заедно с шведска горчивка, възможно е тя да повлияе на техните действия. Възможно е да се появи свръхчувствителност към спирта и другите съставки.

Коя е оригиналната.

Оригинална е тази шведска горчивка, която е с марка МАУРЕРС. Освен тази с 32 билки, има и друга наречена малка шведска горчивка с 11 билки.

 

Създател на рецептата на прочутата шведска горчивка е Мария Требен, която се е водила от трудовете и съветите на пастор Кнайп.

Според него, болестите произхождат от изменената среда на живот далеч от природата и ако човек се върне в естествената си среда, ще си възвърне здравето. За това помагат билките и здравословното хранене.

Въпреки големите нападки срещу нея от различни места, Мария Требен решава да издаде книга със своите трудове върху билките. В нея тя пише за билките, за здравето, но и за един много важен проблем за всички хора. Мария Требен пише, че се е стремяла да обърне вниманието на читателите не само върху лековитите билки и силата им, а преди всичко върху нашия Създател, в Който е нашият живот. Ние търсим благоговейно билки от Неговата аптека, а пропускаме да осъзнаем, че Той ръководи нашия живот, по Собствената си воля и в Него се намира мъдростта за вечния живот, описан в Библията.

Рак.

В трудовете на лечителката се споменава за хора излекувани от рак, но и за такива, които не са успели да оздравеят. Така например на едно болно момиче от рак, тя удължила живота като й давала билкова рецепта, но след няколко месеца, когато родителите й помислили, че е оздравяла, те спрели да й дават рецептата и тя внезапно починала. Други също са я пили без да оздравеят, но за това трябва да знаем, че билките лекуват бавно с натрупване, поне месец редовна употреба е необходима. Важно е и да се вземат и в начален стадий на болестта.

На друго място в книгата си Мария Требен пише, че ботаникът Рихард Вилфорт от Австрия в една своя книга е изказал мнение, че еньовчето лекува рак, а д-р Хайнрих Нойталер в негова книга отрича това твърдение и го нарича глупост. По този повод тя споделя, как един зъболекар се разболял от рак на езика и му предстояла терапия с облъчване, но само след една седмица гаргара с отвара от еньовче по нейна препоръка, тя станало излишно. Затова не можем да кажем твърдо, че нейните рецепти за лечение с билки могат да лекуват рак или че не могат.

За тежко болните от рак, а и за здравите тя е обърнала внимание с препоръката си да се вярва в Бога, от билките, на Когото търсим изцеление. В книгата си тя е записала и някои рецепти, които са помогнали на болни от различни видове рак.

 

Синузит.

Приложението на шведска горчивка се препоръчва и за при синузит. Областта на синусите се намазва със зехтин или друг плътен крем, а върху намазаното се слагат напоени с шведска горчивка памуци. Прави се компрес отгоре като се покрият с найлон и се превържат с кърпа или някакъв плат. Компресът може да държите докато усетите парене и тогава ще трябва да го махнете и да се измиете. С този компрес могат да се отпушат проходите към синусите от събраните в тях секрети и гной. С това се овладява инфекцията, с което се прекратяват сълзенето на очите и главоболието.

Разширени вени.

Читатели в нета споделят, че за 4-5 месеца някои от тях са се излекували от разширени вени с компреси от шведска горчивка. Те се правят всяка вечер като болните вени се покриват с памуци напоени с горчивката. Това е главното изискване за нейното приложение. През деня може да се правят втривания по кожата.

Има и друг начин за правене на компреси с лека. Ще ви трябват листа от билката зарастличе. С тях направете каша и заедно с шведската горчивка ги нанесете върху болното място и отгоре превържете завийте да стане компрес. Топлите компреси с кашичка от тази билка се прилагат за много други болести.

Отслабване.

За отслабване може да ползвате тинктурата като за редовната й употреба – 1 чаена лъжичка в чаша вода или чай половин час преди ядене 2 или 3 пъти дневно. Има и друга тинктура специално за отслабване със 17 билки, които са сходни с тези на малката шведска горчивка с 11 билки. Добре е да ползвате горчивка в чайове с билки, които помагат за отслабване като царевична коса, цикория, гръмотрън и други по ваш избор.

Хемороиди.

Капките от шведска горчивка се използват вътрешно и външно при хемороиди. Вътрешно се вземат както писахме досега – във вода или чай. Външно се прилагат като се напои памуче с нея и се налага върху болните от хемороиди места. Засегнатите вени трябва да се омекотят по този начин.

Акне.

За премахване на белези от акне и на самото акне може да си помогнете с шведска горчивка по същия начин с вътрешно и външно приложение. С външното приложение просто намажете белезите от акне с памук напоен с капки от шведска горчивка.

Артрит.

Капките от тинктурата са полезни за ревматични и артритни болки, също и в ставите и в коленете, и за други места като дискова херния. Наложете върху памук или ленен плат капки от шведска горчивка и с него направете компрес. С него постойте от 2 до почти 4 часа. Преди да го направите обаче трябва да намажете мястото със свинска мас. Препоръчва се и да се взема вътрешно половин час след ядене трикратна за ден, с течност, но за предпочитане е да бъде с чай от билки.

Брадавици.

Много читатели в интернет споделят за своите положителни резултати от прилагането на шведска горчивка върху брадавиците, от които са се избавили. Методът е лесен и не представлява никакво затруднение, за да се изпълни. Вечер преди лягане сложете парче памук напоено с шведска горчивка върху брадавицата и отгоре прикрепете с лепенка.

Пренощувайте с него и повторете процедурата няколко пъти. Обикновено лечението се състои в изгаряне н брадавиците, което не е никак безболезнено и приятно. Те се появяват на различни места по тялото и представляват неприятна гледка. За разлика от изгарянето с течен азот, терапията с шведска горчивка дава добри резултати според изказванията на читатели избавили се от този проблем.

 

Белези.

Белезите могат да бъдат от убождания, травми, порезни и всякакви рани, но на помощ срещу тях ни идва шведската горчивка. Тя лекува рани и белези от тях, независимо дали са стари или нови. За да я употребите за това, трябва да намокрите едно парче плат или от лен или памук с нея и да го наложите върху белезите.

Предварително намажете кожата с крем от билката невен или със свинска мас. Това помага да я предпазите от спирта в тинктурата от травмиране. Дръжте компреса от 2 до максимум 4 часа и го махнете. След това напудрете кожата. Правете компреса 2 пъти дневно. Достатъчно е да използвате и дори само малка шведска горчивка за премахване на белезите. Вместо компрес можете да мажете 2 пъти дневно белезите с еликсира, напоен върху памук. Не се безпокойте за белезите, ето това е един лек за тях.

Бъбреци.

За болни бъбреци и специално за камъни и песъчинки в тях, Мария Требен препоръчва да се правят компреси с лековития хвощ и бани, същевременно да се и пие чай от тази лековита билка. За една баня с хвощ са нужни 100 г от билката, които се държат да престоят в малко студена вода за цяла една нощ. На следващия ден се слагат да се затоплят и се слагат във ваната към другата вода, така че да покрият напълно бъбреците. Във ваната с хвощ се стои 20 минути.

Можете да сложете водата от настойката от ваната обратно при билките и така да я ползвате 3 пъти. През нощта се слагат топли компреси с хвощ на бъбреците, а през деня компреси с шведска горчивка, който се държи 4 часа и се сваля. Освен от хвощ, може да се пие чай и от еньовче, коприва, горски енчец, мечо грозде и други.

Бяло течение.

Едно от приложенията на билковия екстракт шведска горчивка е за женското здраве. Тя намира приложение за неприятните проблеми на жените във всяка възраст. Полезна е за проблеми с менструацията, смущения в хормоните, за болки в яйчниците, за бяло течение. Ако страдате от бяло течение може да си помогнете с капки от екстракта взет по описания начин, но вместо 1 чаена лъжица да бъде 1 супена. Пийте шведските билки 3 дни подред в тази доза с малко вода или чай или директно без разреждане. Можете да повторите тази доза 20 пъти докато получите облекчение и нормализиране на състоянието Ви. narodnirecepti.blogspot.com

Високо кръвно.

Лековитата шведска горчивка се ползва с успех и за високо кръвно. Всеки, който страда от този проблем може да я ползва 3 пъти всеки ден. Читатели, които са я прилагали пишат, че са имали полза от нея. Многобройни са ползите от тази билкова комбинация.

Венци.

При кървящи венци си направете дренчета с вълшебната шведска горчивка. Забийте ги между основата на двата зъба, във венците на които имате кървене. Можете да ги държите един час и да ги извадете. От кървящите венци ще излезе мръсна кръв и слуз. Друга процедура, която се използва за венците е жабурене с нерафинирано олио или зехтин. Освен това можете и да я пиете по указания начин.

Витилиго.

Препоръчва се по една голяма лъжица за супа в чаша билков чай, след всяко ядене. Витилигото състояние с поява на бели петна по кожата, заради намаленото съдържание на меланин, който е пигмент определящ цвета на очите и кожата. Учените са на мнение, че то се отключва и при стрес или някакво друго силно преживяване. Не са ясни точните причини за него, но наследствените фактори играят важна роля и нарушенията в имунната система. zdravnitza.com


Гърло, кашлица, настинка, хрема.

За кашлица можете да направите следната рецепта: Сложете по равни части мед, сода и шведска горчивка. Разбъркайте добре и вземайте по малко от сместа. За болно гърло, настинка и хрема също се взема билковият екстракт 3 пъти дневно. Шведската горчивка действа полезно за всички органи, за имунната система и помага за пречистването на тялото от токсини.

Гъбички.

За гъбички по ноктите на краката също се прилагат и билковия екстракт шведска горчивка. Достатъчно е да ги намажете и да пиете за вътрешно подпомагане на лечението, макар че е достатъчно и само външно да се ползват. Правете процедурата по-дълго време. В интернет има добри отзиви на страдащи от този проблем.

Дискова херния.

При дискова херния можете да ползвате шведска горчивка за премахване на болките. Тя действа и обезболяващо в такива случаи. Прилага се на компрес както писахме по-горе за ревматизъм.

Депресия.

За депресия и нервност билковата комбинация шведска горчивка се препоръчва да се взема по същата схема, но и преди и след ядене по една чаена лъжица в половин чаша чай. Препоръчва се да се ползва малката шведска горчивка, вместо голямата за такива случаи. Може да я ползвате и за безсъние, но само преди лягане. praktichnajena.eu

Диабет.

Мария Требен пише за билковия екстракт, че влияе добре и на панкреаса и затова може да се използва и за диабет. Освен редовния вътрешен прием 3 пъти по една чаена лъжица в чаша чай, тя препоръчва и да се прави компрес на панкреаса веднъж в месеца за 4 часа. Това не е напълно достатъчно за да имате ефект и добър резултат, и затова трябва да наблягате на диетата и на другите билки, полезни за диабет.

Черен дроб.

Ако страдате от нарушен черен дроб, билките от прехвалената шведска горчивка могат да Ви помогнат той да се нормализира. Черния дроб оказва влияние върху белите дробове и сърцето, когато е увеличен и също влияе на щитовидната жлеза. За такива случаи се препоръчва компреси с шведска горчивка за 4 часа, а вечер се правят компреси с хвощ, с които се преспива. На водна пара държите шепа хвощ и след като омекне се слага върху ленен плат и се прави компрес на черния дроб. Лечителката препоръчва сутрин да се пие чай от плавун.

Стрии.

Напръскайте памучен тампон с малката шведска горчивка и намажете стриите с него и масажирайте. Правете това 2 пъти на ден, сутрин и вечер и те ще изчезнат след време. Ако се получи травмиране на кожата след терапията с малката шведска горчивка, намажете я с крем от невен.

Киста на яйчника.

Жени страдащи от киста на яйчника споделят в нета, че имат полза от шведската шведските билки за своя проблем. За това заболяване се прилага 3 пъти за деня след ядене по 1 супена лъжица в чаша чай. За целта отново се използва малката шведска горчивка като и за стриите. Освен това се препоръчва и за кратко време компреси на болното място или разтриване с елексира.

Миома.

Във форумите се споделя, че шведската горчивка влияе положително при миоми и кисти, въпреки, че не е писано в упътването. Тя въздейства на вътрешните органи положително и също действа пречистващо, затова е полезна по непряк начини и за миомите. bg-mamma.com



 

 

 




Гласувай:
64


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2477779
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930