Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2020 17:45 - Методът на Луиз Хей за автолечение на 100 болести
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3402 Коментари: 0 Гласове:
62

Последна промяна: 02.12.2020 23:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image                image


Louise Hay"s method for self-treatment of 100 diseases

Методът на Луиз Хей за автолечение на 100 болести

 

Специалистката по холистична и духовна медицина Луис Хей завеща след кончината си един прелюбопитен метод за позитивно самолечение, наречен „Таблица на физическите проблеми и съответствието им на мисловно ниво“. Според Хей зад всяка болест стои неправилен мисловен модел, някакъв травматичен житейски момент, който се запечатва дълбоко в нас и в един момент може да наклони везните в посока на дадена болест. С някои утвърждения и при определени случаи тези ментални програми може да бъдат изчистени и човек сам да хармонира здравето си, твърди авторката.

 

 

ПРОБЛЕМ

ВЕРОЯТНА ПРИЧИНА

НОВ МИСЛОВЕН МОДЕЛ:

 

Неизлечими болести

На този етап лечението не може да се осъществи чрез външни средства. Трябва да „навлезем навътре“, за да постигнем успех. Болестта идва незнайно откъде и ще се върне отново там.

Всеки ден стават чудеса. Навлизам в себе си, за да се освободя от нагласата, която причинява това състояние и възприемам Божественото лечение. Тъй да бъде!

 

тумор

Неправилни „компютризирани“ убеждения. Инат. Отказ да се променят старите модели.

За мен е лесно да програмирам отново компютъра на своя ум. Всичко в живота се променя и умът ми е вечно нов.

 

Мускулна дистрофия

Прекален страх. Безумно желание да контролирате всичко и всеки. Дълбока нужда да се чувствате в безопасност. Загуба на вяра и доверие.

За мен е безопасно да съм жив. Безопасно е да бъда аз. Достатъчно способен съм такъв, какъвто съм сега. Имам доверие в себе си.

 

Псориазис

Страх от нараняване. Умъртвяване на сетивата и вътрешната същност. Отказ да се поеме отговорност за собствените чувства

Осъзнавам радостта на живота, заслужавам и приемам най-доброто от живота. Обичам и одобрявам себе си.

 

Рак

Дълбока обида Дълготрайно негодувание. Дълбока скрита тайна или скръб, разяждаща отвътре. Съхраняване на омраза. Има ли смисъл?

Прощавам с любов и се освобождавам от всичко в миналото. Избирам да изпълня своя свят с радост. Обичам и одобрявам себе си.

 

Сърце

Представлява център на любовта и сигурността. (Виж Кръв).

Сърцето ми тупти с ритъма на любовта.

 

Тумори

„Отглеждате“ стари рани и сътресения. Трупате угризения.

С любов се освобождавам от миналото и насочвам вниманието си към днешния нов ден. Всичко е наред.

 

 

Луиз Хей

Луиз Хей е сред най-известните духовни лечители и учители на нашето време.

Автор е на много книги, превърнали се в бестселъри, сред които „Излекувай тялото си“, „Излекувай живота си!“, „Живот! По пътя на изцелението" и „Силата е в теб“.

Произведенията й са преведени на десетки езици, разпространяват се по целия свят и се продават в огромни тиражи. Благодарение на изключителните си идеи за връзката между мисловните нагласи и здравето на човека, Луиз Хей е помогнала на милиони хора да открият и използват собствените си творчески сили за личностно израстване и самоизцеление.

Луиз е основател и собственик на „Хей Хаус“ – издателска компания за разпространение на книги, аудио- и видеозаписи, посветени на духовното благосъстояние на човека.

Луиз Хей е водеща фигура в движението Нова Епоха. Собствената й съдба е пример, че и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат. Прозренията й за връзката между мисловната дейност и заболяванията на тялото са резултат от успешното й излекуване от рак в последния „нелечим” стадий на болестта. Луиз Хей разработва оригинални системи за диагностика и лечение и ги прилага в сеансите с множеството нейни последователи, пациенти с диагноза рак, а вече и с диагноза спин.
„ИЗЛЕКУВАЙ ЖИВОТА СИ” е система на Луиз Хей, проверена от милиони хора по света, за преодоляване на отрицателните емоции и отрицателното мислене. Тя счита, че те са основните причини за заболяванията на тялото. Универсална и общодостъпна, системата й е всекидневна необходимост за съвременния стресиран човек, страдащ от болестите на цивилизацията. Подходящата доза дневна психопрофилактика зависи от индивидуалността. Трябва само да приемете за свое убеждение посланието на книгите на Луиз Хей – „АКО СМЕ СКЛОННИ ДА ИЗВЪРШИМ НЕОБХОДИМАТА РАБОТА С УМА, ПОЧТИ ВСЯКА БОЛЕСТ МОЖЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВА”.
Малките книжки на писателката не лекуват никого. Те събуждат във всеки от нас способността да допринесе за процеса на собственото си изцеление. Тоест, за да станем цялостни и здрави, трябва да балансираме тялото, ума и духа си. Никой лекар не е в състояние да ни даде този баланс, ако ние не изберем да вземем участие в процеса на лечение.СИЛАТА Е В НАС!
Някои от идеите в книгите на Луиз Хей сами ще привлекат вниманието ви. Авторката съветва да поработим първо с тях. Ако не сте съгласни с други – пренебрегнете ги. Но възприемете ли дори и само една и я използвате – тогава ще сте направили една крачка по пътя на себеоткриването.
„Аз съм само човек, който подкрепя хората” - казва Луиз Хей. „Помагам им да поемат отговорността за своя живот. Помагам им да открият собствената си сила, вътрешна мъдрост и способности. Да премахнат задръжките и бариерите от пътя си, за да могат да обичат себе си, независимо през какви обстоятелства ще преминат. Това не значи, че никога повече няма да имаме проблеми, но това ще промени начина на нашата реакция на проблемите. НИЕ СМЕ СИЛАТА, КОЯТО СМЕ ТЪРСИЛИ. НИЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ЖИВОТА СИ”

Родена: 8 октомври 1926 г., Лос Анджелис, Калифорния, САЩ

Починала: 30 август 2017 г., Сан Диего, Калифорния, САЩ

Съпруг: Андрю Хай (ж. 1954 г.–1968 г.)

Филми: Излекувай живота си, Louise Hay: Receiving Prosperity, Louise Hay: Dissolving Barriers

Образование: University High School Charter ( 1941 г. )

 

Луиз Хей е едно от най-популярните имена в областта на литературата за самопомощ. Автор е на световни бестселъри на тема силата на позитивното мислене и волята като начин за положителна промяна на живота.

Ето и някои от най-важните и емблематични постулати за позитивен и пълноценен живот...

1. За настоящето

Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент.

2. За миналото

Бъди готов да се разделиш със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ти. Новите ти мисли са позитивни и носещи удовлетворение.

Поучи се от миналото и го остави зад себе си. То не може да бъде променено. Живей в настоящето.

3. За силата на мислите и думите

Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни.

Онова, което даваме, се връща при нас.Това, което мислим за себе си, става истина за нас.

Всяка мисъл, която минава през съзнанието ни, създава бъдещето ни. Всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чувствата си.Това, което мислим, и думите, които изричаме, изграждат преживяванията ни.

Помни: ти не си жертва на своите мисли. Ти избираш своите мисли!

4. За приятелите

Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от Живота ти хората, които не те подкрепят.

5. За прошката и вината

Прошката е дар към теб самия, защото те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил. Можеш да се разделиш с миналото и да простиш на всички.

Прости си за това, че си се наранил. Прости си за това, че си наранил другите. Прости си за това, че си позволил на другите да те наранят.

Освободи се от нуждата да виниш когото и да е, включително и себе си.

6. За критиката

Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуваш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно.

Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвали себе си, колкото се може повече. Казвай си колко добре се справяш с всяка дреболия.

7. За страховете

Страховете ти са само мисли. Спри да се плашиш, да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Мислите могат да се променят. Избери да мислиш без страх. Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избереш да повярваш. Изборът на мисли е безграничен. Избери равновесието, хармонията и мира и те ще се изявяват в твоя Живот.

8. За слабостта

Освободи се от потребността да бъдеш слаб. Заслужаваш най-доброто от живота, приеми го Сега.

Помни, че не си подвластен на никого и нищо, защото ти си отговорен за своя Живот.

9. За очакванията

Откажи се да имаш очаквания. Отпусни се свободно и с любов в течението на Живота. Обичай себе си. Знай, че на всеки завой те чака добро.

10. За новия поглед

Бъди готов да видиш Живота по нов и различен начин, да забелязваш незабелязаните преди неща. Винаги има нов свят, който очаква погледа ти.

11. За проблемите

Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване.

12. За собственото "Аз"

Имаш правото да бъдеш точно това, което си. Имаш право да направиш всичко, което искаш да направиш. Имаш правото да се учиш и израстваш от собствените си грешки.

Отнасяй се с любов към недостатъците си. Осъзнавай, че ти сам си ги създал, за да удовлетвориш някакви свои потребности. Сега търсиш нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите си. Така че нежно се отървавай от старите негативни стереотипи на поведение.

Бъди великодушен към себе си. Бъди добър към себе си. Бъди търпелив, тъй като ти усвояваш нов способ на мислене. Отнасяй се към себе си като към любим човек.

13. За любовта

Любовта ражда чудеса. Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден се поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!". С всеки ден ще става все по-лесно.

Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си.

Бъди готов за Любовта. Бъди готов да обичаш и да я цениш. Бъди готов да й се отдадеш напълно.

14. За изцелението

Твоето съзнание и твоето сърце са твоето лекарство.

Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си - не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си. Обърни се навътре в себе си и ще откриеш способностите си на лечител. Ти притежаващ невероятни умения, за които досега не си подозирал. Затова бъди готов да стигнеш до ново ниво на съзнание и да откриеш способности и таланти, които не си подозирал. Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест.Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива.

15. За благодарността

Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее.

16. За тялото

Научи се да се храниш правилно. Каква храна е необходима на тялото ти за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научи физически упражнения. Кои от тях ти доставят удоволствие? Обичай и уважавай храма, в който живееш.

17. За възрастта

Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от Живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента. Помни: няма изгубено време, защотото всеки ден от Живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си - тук, където си в момента.

18. За детето в теб

Спомни се какво те радваше като дете. Намери начин да "интегрираш" тези радости в Живота си. Забавлявай се с всичко, което правиш. Усмихвай се непрекъснато. Смей се на висок глас. Позволи си да изразиш радостта си. Радвай се и знай че Вселената се радва заедно с теб!

19. За избора

Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в Живота си.

20. За промяната

Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб.

 




Гласувай:
64


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2477247
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930