Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2020 16:53 - ВЕЧЕ СЕ ЧУВАТ СТЪПКИТЕ НА АНТИХРИСТА
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16856 Коментари: 0 Гласове:
57

Последна промяна: 22.04.2020 03:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Поетична тетрадка на

Костадин Георгиев Костов

- Пловдив , България

image      

image


image


В
християнската есхатология антихрист е както конкретна личност, която ще се представи за месия, преди повторното идване на Иисус Христос на Земята, така и състояние на духа, изразяващо се в крайно противопоставяне на Бога и неговите заповеди, наставления и благодат. Фалшивият месия, който е антихристът, най-вероятно ще бъде евреин от Давидовото коляно, също както и Иисус Христос се смята за наследник на еврейския цар Давид, но за разлика от Христос няма да проповядва любов към ближния, покаяние, смирение пред Бога и раздаване милостиня на бедните, а ще представя свои собствени интерпретации на Писанията, които в крайна сметка ще се окажат лъжа и причина много хора да загубят живота си, подведени от думите на антихриста. Затова антихристът е в същността си фалшив месия. Антихристът е въплъщение на злото и действа като противник на Иисус Христос. Думата идва от Новия Завет и означава личност, която действа представяйки се за (Божия) помазаник (от гръцката дума αντί Χριστοὺ, ὁ Ἀντίχριστος[1] – „анти“ означава „вместо“, а не според разпространеното схващане „против“: „Вместо Христос“[2]) и разпространява неверни учения за него.[3]

Според Библията, антихристът ще се появи и ще сключи 7-годишен договор (завет) с Израел, но след като минат 3 години и половина той ще наруши завета, ще влезе във възстановения Трети Соломонов храм и ще се обяви за бог (Данаил 9:27, 2-ро Солунци 2:4). Той ще изиска всеки един човек на Земята да носи неговия белег на дясната ръка или на челото си, и който няма този белег, няма да може да купува или продава, но който го приеме, ще отиде в ада за цяла вечност (Откровение 13:16 – 17, 14:9 – 11). Смята се, че евреите като горди човеци, когато издигнат Антихриста на власт ще използват именно числото 666 заради това, че те по времето на цар Соломон са вземали годишен данък от народите 666 таланта. Интересни подробности за антихриста са, че дясното му око ще бъде поразено от Бога и ще бъде сляпо, набъбнало като черно гроздово зърно, а дясната му ръка ще изсъхне.

Трета книга Царства (10:14.) „Златото, което идеше на Соломона всяка година, тежеше шестстотин шейсет и шест таланта.“

Антихристът ще преследва и обезглавява християните и по негово време християните ще търпят крайни лишения, глад и страдания, защото няма да пожелаят белега на звяра да бъде поставен върху дясната ръка или челата им и затова няма да могат да купуват или продават нищо, за да се хранят.

Според Библията Антихристът ще се появи преди Второто пришествие и ще измами мнозина с твърдението, че е самият Христос. Мнозина вярват, че това няма да е папата или друг религиозен водач, а самият Сатана в славен образ на ангел, в какъвто според Библията той може да се въплъщава.

Мюсюлманите също са предизвестени от пророка Мохамед, че предстои идването на Антихриста, като го наричат Ал-Даджал, както и знаят от пророчествата в Корана, че антихристът ще бъде победен.

Източници
  1. ↑ The Greek New Testament, Barbara Aland, Kurt Aland, Johannes Karavidopoulos, Carlo M. Martini and Bruce M. Metzger, 1998 г.,ISBN 3-438-05110-9

  2. ↑ Fritz Rienecker & Gerhard Meier: Lexikon zur Bibel. R. Brockhaus, 1998, S. 95

  3. ↑ Otto Bцcher: Antichrist II. In: Theologische Realenzyklopдdie. Band 3. S. 22

  4. ↑ Martin Luther, Adversus execrabilem Antichristi bullam (WA 6, 597 – 629), 1520; Gerhard Krause,Theologische Realenzyklopдdie. Band 30, Walter de Gruyter, 2000, S. 29


 

=======================================================
 




ВЕЧЕ СЕ ЧУВАТ СТЪПКИТЕ НА АНТИХРИСТА

 

Началото на края ...

Сбъдват се стари предсказания ,

написаното в Библията оживява ,

материализират се видения

на старозаветни великомъченици и пророци .

Дните последни вече са дошли ,

Краят на Времената чука нетърпеливо на вратата .

Небето постепенно се покрива

с облаци черни , зли и буреносни ,

във въздуха мирише на последна битка

- битка между добро и зло , 
между тъма и светлина ,

битка между Христос и Антихриста .


Иде противника на самия Господ ,


иде за да превземе душите и телата


и да търси дълго чакан реванш и мечтаната отплата .


Чистите по сърце и искрено вярващи християни


издигат Господа наш Иисус като щит и като знаме ,


никога не ще приемат знака нечист и демоничен ,


за да останат навеки в чиста бяла светлина


и да си спасят душите .


16.04.2020 г .

16 .16 h .

  • Авторски текст на Костадин Георгиев Костов

    Пловдив , България .

    © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ .

     

image

 

Мери Кетрин Бакстър е родена в Чатануга, щата Тенеси. Тя е отгледана в християнско семейство.

Още докато е била малка, нейната майка я поучавала за Исус Христос и Неговото спасение.

Кетрин се новородила на 19 години. След няколко годишно служене на Господа, тя отстъпва за определено време. Но Духът на Господа не я оставил и тя се върнала и предала живота си отново на Христос. Сега тя отново Му служи вярно.

В средата на 60-те години Кетрин се премества със своето семейство в Детройт, щата Мичиган, където тя е живяла известно време. По-късно се премества в Белвил, щата Мичиган, където Бог й дава видения.

Християнските служители имат високо мнение за нея и служението й. Движението на Святия Дух е изявено на всички нейни служби и много чудеса се случват на тях, като дарбите на Святия Дух са изявявани на събранията й. Тя обича Господа с цялото си сърце, с всичкия си ум и сила и желае повече от всичко друго да бъде причина за довеждането до покаяние на повече души.

Кетрин е омъжена от над 30 години за Бил Бакстър. Те имат 4 деца и 6 внуци, които я поддържат в служението й. Тя наистина е посветена Божия служителка. Ръкоположена е като служител през 1983 г. във “Fool Gospel Church of God” в Тейлър, щата Мичиган. Сега тя служи в “National Church of God” във Вашингтон.

През 1976 година, докато е живяла в Белвил, Исус й се явява в човешка форма, в сънища, видения и откровения. От този момент тя е получила множество посещения от Господа. По време на тези посещения Той й показал дълбочините, степените, нивата и мъченията на изгубените души в ада.

Тя също е получила видения за Небето, периода на скръбта и свършека на света. През един от периодите на нейния живот, Исус й се явявал всяка нощ в продължение на 40 нощи. Той й казал, че това послание е за целия свят!


Молитва за покаяние

Отче , ела в моето сърце и прости ми греховете в името на Иисус Христос . Аз зная , че съм грешник и се покайвам за греховете си . Измий ме с пролятата кръв на Сина Си и ме направи чист . Отче , съгреших против Небето и против Теб и не съм достоен да се нарека Твой син . Но , сега те приемам чрез вяра за свой личен Господ и Спасител .

Мери Кетрин Бакстър
Божествено откровение за ада


 

Откровение на Мери Кетрин Бакстър
 

авторка на книгата бестселър “Божествено откровение за ада”

откъс от книгата

Чух Господ да казва:

“Моят Дух няма вечно да се бори с човека. Ела и виж звяра. През последните дни зъл звяр ще се издигне от земята и ще измами много хора от всички нации по света. Той ще иска всеки един да получи неговия белег - числото 666, положено на ръцете им или на челата им. Който приеме белега, ще принадлежи завинаги на звяра и ще бъде хвърлен заедно с него в огненото езеро, което гори с огън и жупел. Антихристът ще се издигне с одобрението на света, защото той ще донесе мир и такъв просперитет, какъвто никой не си спомня. Когато той спечели световно господство, тези, които нямат неговия белег на челата или на ръцете си, няма да могат да купуват храна, дрехи, коли, къщи или каквото и да е друго. Нито ще могат да продават нещо, което притежават, докато нямат белега на звяра.”

Господ Бог изрично каза, че тези, които приемат белега на звяра - потвърждават своята зависимост и вярност към звяра и те ще бъдат отсечени от Господа завинаги. Те ще имат своя дял с невярващите. Белегът заявява, че тези, които го притежават са отхвърлили Бога и са се обърнали към звяра. Звярът и неговите последователи ще преследват тези, които са отхвърлили белега му и ще убият много от тях. Вярващите в Бог ще бъдат преследвани, за да бъдат белязани с този белег.

“Деца и невръстни бебета ще бъдат убити пред очите на родителите им, които отказват да приемат белега. Ще има време на голяма скръб, небивала никога до сега. Тези, които приемат белега на звяра, ще бъдат заставени да прехвърлят притежанията си на звяра в замяна на обещанието, че той ще снабди всички техни нужди. Някои ще отслабнат, ще се предадат на звяра и ще приемат белега му на челата или на ръцете си. Той ще им каже: “Бог ще ви прости. Бог ще ви разбере.”
Но Аз няма да се покая от Моето Слово! Аз Съм ви предупредил многократно чрез устата на Моите пророци и служители на Евангелието. Сега се покайте, докато е все още ден, защото нощта идва, когато ще се отсъди съдба завинаги! Ако не послушате звяра и отхвърлите приемането на неговия белег, Аз ще се погрижа за вас. Не ви казвам, че няма да има много хора, които ще умрат поради вярата си през това време, защото множества ще бъдат обезглавени заради упованието си в Господ Бог. Но блажени са тези, които умират в Господа, защото голяма ще бъде тяхната награда!

Наистина ще има време на мир и просперитет, през което време Антихристът ще придобие популярност и почит. Той ще се справи с проблемите на света, но мирът ще завърши в кръвопролитие, а просперитетът в гигантски глад по земята. Не се страхувайте от това, какво може да ви направи човек, но се страхувайте от Този, Който може да хвърли душата и тялото ви в ада. Затова ще има голямо преследване и скърби, които ще се преумножат. Аз ще ви избавя от всички тях.

Но преди този зъл ден, Аз ще издигна мощна армия, която ще Ми се покланя с дух и истина. Господната армия ще извърши велики подвизи и чудесни неща за Мен. Ела и Ми се покланяй с дух и истина. Принеси Ми плодовете на праведността и ми дай това, което наистина е Мое. И Аз ще те предпазя от злия ден. Покай се сега и бъди спасен от ужасните неща, които ще последват неспасените и непокорни хора! Заплатата на греха е смърт, но дарът на Бог е вечен живот.

Призови Ме, докато можеш и Аз ще те приема и ще ти простя! Обичам те и не желая да бъдеш погубен.”

==================================================

 image

Търсете първом Царството Божие , и всичко друго ще Ви се прибави .

ЕВАНГЕЛИЕТО
НОВ БЪЛГАРСКИ ПРЕВОД НА БИБЛИЯТА

Матей 6:33

GNT (NA27): ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην αὐτοῦ καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
НОВ 2007: А търсете първо царство Божието и праведността Му и това тези всички ще се прибави вам.
Цариградски 1871: Но търсете първом царството Божие и правдата негова; и всичко това ще ви се приложи.
Протестантски 1940: Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.
Православен 1992: Но първом търсете царството на Бога и Неговата правда, и всичко това ще ви се придаде.
WBTC 2000: Затова преди всичко друго търсете Божието царство и това, което Бог изисква от вас, и всички тези неща ще ви бъдат дадени в добавка.
ББД 2000: Но първо търсете Неговото царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.
Верен 2002: Но първо търсете Божието царство и Неговата правда; и всичко това ще ви се прибави.

=======================================================

На нас, човеците, е дадена свободна воля. С нея трябва да изберем по кой път да вървим - по този на Бога, да следваме Божията воля или по пътя на сатаната, т.е. да следваме Луцифер. Това е нашия дял - съзнателния, осмисления избор. Затова ни е даден разум. И понеже го имаме, прибягваме към Църквата, като към спасителен кораб в житейското море на нашето странстване. Някои в първия час, някой - в единадесетия.


 

Oткъс от словото на Св. Йоан Златоуст за Пасха:

"Който се е потрудил с пост, нека получи сега своя денарий! Който е работил още от първия час, нека получи днес своята справедлива заплата! Който е дошъл след третия час, нека празнува с благодарност! Който е успял да дойде подир шестия час, нека ни най-малко не се безпокои понеже не губи нищо! Който е пропуснал и деветия час, нека пристъпи без всякакво съмнение и боязън! Ако някой е успял да дойде едва в единайсетия час, нека и той да не се бои от своето закъснение, понеже Домовладиката е великодушен и щедър - приема последния като първия, успокоява дошлия в единайсетия час така, както и потрудилия се от първия час: първия удовлетворява със заслужена награда, последния милва по снизхождение, на единия дава заслуженото, другия дарява по Своята благост, добрите дела приема с радост, намерението целува с любов, делата цени и добрите разположения хвали!"


 





Гласувай:
58


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2470091
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031