Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2019 15:38 - Вълшебната рецепта на доктор Джарвис
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 21523 Коментари: 0 Гласове:
55

Последна промяна: 12.09.2019 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


image


Вълшебната рецепта на доктор Джарвис
  Dr. Jarvis"s magic recipe

Видният английски народен лечител д-р Джарвис е установил, че вземането на ябълков оцет в умерени количества е изключително полезно за човека. След многогодишни наблюдения и изследвания той е достигнал до своя магическа рецепта, способна да цери десетки болести:
Сипете две чаени лъжички ябълков оцет и две чаени лъжички пчелен мед в чаша с черен чай. Пийте сместа веднъж или няколко пъти на ден. Тя е не само извънредно лечебна, но е и едно от най-вкусните и ароматни лекарства.
Това била цялата философия на вълшебния чай.
Според д-р Джарвис много хора с положителност ще се освободят от следните оплаквания, ако ползват чаената му рецепта, а именно:
Сърдечни смущения.
Високо кръвно налягане.
Разширени вени.
Хроническо главоболие.
Пълнота.
Мускулно напрежение.
Безсъние.
Студени ръце и крака.
Импотентност.
Плешивост.
Обилно кръвотечение.
Възпаление на сливиците.
Болки в стомаха.
Разстройство.
Брадавици.
Кожни заболявания и петна по кожата.
Ревматизъм и артрит.
Шипове.
Ябълковият оцет е чудодейно здравословно средство, използвано от древността. Още римските легионери по време на походи са приемали разреден оцет за утоляване на жаждата под палещите лъчи в завоюваните територии и като профилактика на заразни болести. Клеопатра пък след всяко пиршество е изпивала чаша с разреден наполовина с вода ябълков оцет, а след вана е мажела кожата си с със смес от ябълков оцет и зехтин.
Всички полезни съставки на ябълките преминават и в оцета. Той съдържа 20 от най-важните минерални вещества и микроелементи, оцетна, ябълчена, млечна и лимонена киселина, ценни баластни вещества (пектин), ферменти, аминокиселини и витамини - С, Е, В1, В2, В6, провитамин А, рутин (който укрепва стените на артериите).
В последните години все по-често ябълковият оцет се използва за намаляване на теглото - чаена чаша вода (преварена и охладена) с 2 ч. л. ябълков оцет, 3 пъти дневно 30 мин преди храна. Ефектът зависи от това какво ядем, в какви количества и дали сме активни физически. Ябълковият оцет подобрява метаболизма и помага за изгарянето на мазнините, намалява желанието да се яде сладко и така поддържа нивото на кръвната захар в норма (но диабетиците в никакъв случай не трябва да разчитат само на оцета и да спират предписаното им лечение!). Според проучвания ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта. Ако 8 седмици приемате ябълков оцет, ще имате по-високи нива на HDL (добрия холестерол) и по-ниски на LDL (лошия). Подправката унищожава гнилостните бактерии в червата, повишава съпротивителните сили на организма, благоприятства дейността на бъбреците и черния дроб. Той е изпитано средство при артрит, артрози и подагра. Разреден с вода, може да се прилага и локално в процедури за сваляне на температурата, при слънчеви изгаряния, за намаляване на болката и дезинфекция след ухапване от насекоми. След обтриване пък здравата кожа става копринена, жизнена, с изненадващо равен тен. Как да се снабдим с този чуден лек? Най-сигурно е, ако сами си го приготвим. Ако го купуваме, внимателно трябва да четем етикета и да изберем този, който няма никакви Е-та.
Но трябва да се знае, че това са положителни ефекти на продукт, приготвен по специална рецепта и технология, който не трябва да съдържа консерванти и добавки. В тази връзка готовите продавани видове оцет са неподходящи за ползване и приложение на този метод !
Основателят на терапията американецът д-р Джарвис препоръчва консумация сутрин на гладно на тази напитка и по същият начин , пак на гладно преди друго хранене в рамките на един и същи ден !

 

 В книгата на Джарвис се дава рецепта за домашно приготвяне на ябълков оцет.

Ябълките се измиват, повредените и натъртени места се изрязват, настъргват се на едро ренде. Ябълковото пюре се слага в стъклен съд и се залива с гореща вода (на 1 литър вода - 0,8 кг ябълково пюре). На всеки литър вода се добавя по 100 г мед или захар, а за ускоряване на ферментацията - по 10 г мая или 20 г сух ръжен хляб.
Първите 10 дни съдът се държи отворен при температура 20-30 С, два-три пъти дневно ябълковата смес се резбъква с дървена лъжица. След това пюрето се прецежда през тънко сито. Сокът също се прежда и се прелива в съд с широко гърло. По желание се добавя на всеки литър сок по 50-100 г мед или захар.
След това съдът се затваря и оставя на топло място, за да се продължи ферментацията, която обикновено приключва след 40-60 дни. Оцетът се филтрира, налива се в бутилки и плътно се затваря. Съхранява се в хладилник при температура 6-8 С.



Гласувай:
55


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2474970
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930