Прочетен: 21523 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 12.09.2019 21:01
Вълшебната рецепта на доктор Джарвис
Dr. Jarvis"s magic recipe
Видният английски народен лечител д-р Джарвис е установил, че вземането на ябълков оцет в умерени количества е изключително полезно за човека. След многогодишни наблюдения и изследвания той е достигнал до своя магическа рецепта, способна да цери десетки болести:
Сипете две чаени лъжички ябълков оцет и две чаени лъжички пчелен мед в чаша с черен чай. Пийте сместа веднъж или няколко пъти на ден. Тя е не само извънредно лечебна, но е и едно от най-вкусните и ароматни лекарства.
Това била цялата философия на вълшебния чай.
Според д-р Джарвис много хора с положителност ще се освободят от следните оплаквания, ако ползват чаената му рецепта, а именно:
Сърдечни смущения.
Високо кръвно налягане.
Разширени вени.
Хроническо главоболие.
Пълнота.
Мускулно напрежение.
Безсъние.
Студени ръце и крака.
Импотентност.
Плешивост.
Обилно кръвотечение.
Възпаление на сливиците.
Болки в стомаха.
Разстройство.
Брадавици.
Кожни заболявания и петна по кожата.
Ревматизъм и артрит.
Шипове.
Ябълковият оцет е чудодейно здравословно средство, използвано от древността. Още римските легионери по време на походи са приемали разреден оцет за утоляване на жаждата под палещите лъчи в завоюваните територии и като профилактика на заразни болести. Клеопатра пък след всяко пиршество е изпивала чаша с разреден наполовина с вода ябълков оцет, а след вана е мажела кожата си с със смес от ябълков оцет и зехтин.
Всички полезни съставки на ябълките преминават и в оцета. Той съдържа 20 от най-важните минерални вещества и микроелементи, оцетна, ябълчена, млечна и лимонена киселина, ценни баластни вещества (пектин), ферменти, аминокиселини и витамини - С, Е, В1, В2, В6, провитамин А, рутин (който укрепва стените на артериите).
В последните години все по-често ябълковият оцет се използва за намаляване на теглото - чаена чаша вода (преварена и охладена) с 2 ч. л. ябълков оцет, 3 пъти дневно 30 мин преди храна. Ефектът зависи от това какво ядем, в какви количества и дали сме активни физически. Ябълковият оцет подобрява метаболизма и помага за изгарянето на мазнините, намалява желанието да се яде сладко и така поддържа нивото на кръвната захар в норма (но диабетиците в никакъв случай не трябва да разчитат само на оцета и да спират предписаното им лечение!). Според проучвания ябълковият оцет регулира нивата на холестерол в кръвта. Ако 8 седмици приемате ябълков оцет, ще имате по-високи нива на HDL (добрия холестерол) и по-ниски на LDL (лошия). Подправката унищожава гнилостните бактерии в червата, повишава съпротивителните сили на организма, благоприятства дейността на бъбреците и черния дроб. Той е изпитано средство при артрит, артрози и подагра. Разреден с вода, може да се прилага и локално в процедури за сваляне на температурата, при слънчеви изгаряния, за намаляване на болката и дезинфекция след ухапване от насекоми. След обтриване пък здравата кожа става копринена, жизнена, с изненадващо равен тен. Как да се снабдим с този чуден лек? Най-сигурно е, ако сами си го приготвим. Ако го купуваме, внимателно трябва да четем етикета и да изберем този, който няма никакви Е-та.
Но трябва да се знае, че това са положителни ефекти на продукт, приготвен по специална рецепта и технология, който не трябва да съдържа консерванти и добавки. В тази връзка готовите продавани видове оцет са неподходящи за ползване и приложение на този метод !
Основателят на терапията американецът д-р Джарвис препоръчва консумация сутрин на гладно на тази напитка и по същият начин , пак на гладно преди друго хранене в рамките на един и същи ден !
В книгата на Джарвис се дава рецепта за домашно приготвяне на ябълков оцет.
Ябълките се измиват, повредените и натъртени места се изрязват, настъргват се на едро ренде. Ябълковото пюре се слага в стъклен съд и се залива с гореща вода (на 1 литър вода - 0,8 кг ябълково пюре). На всеки литър вода се добавя по 100 г мед или захар, а за ускоряване на ферментацията - по 10 г мая или 20 г сух ръжен хляб.Първите 10 дни съдът се държи отворен при температура 20-30 С, два-три пъти дневно ябълковата смес се резбъква с дървена лъжица. След това пюрето се прецежда през тънко сито. Сокът също се прежда и се прелива в съд с широко гърло. По желание се добавя на всеки литър сок по 50-100 г мед или захар.
След това съдът се затваря и оставя на топло място, за да се продължи ферментацията, която обикновено приключва след 40-60 дни. Оцетът се филтрира, налива се в бутилки и плътно се затваря. Съхранява се в хладилник при температура 6-8 С.
...за "Копчето", мозъка, СеХа,...
'Eye of God' Божието око в космоса
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. wonder
6. planinitenabulgaria
7. varg1
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. deathmetalverses
13. stela50
14. samvoin
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. milena6
2. radostinalassa
3. vesonai
4. lamb
5. hadjito
6. manoelia
7. samvoin
8. bateico
9. mimogarcia
10. getmans1
2. Начиная с 26 августа 2004 года Леонид Маслов – человек, по долгу службы тесно сотрудничающий с высшими правительственными кругами, – стал принимать послания из Высочайшего Космического Источника. Этот Источник можно называть по-разному: Иерархия Светлых
3. НИЕ СМЕ ТОВА , В КОЕТО ВЯРВАМЕ !!! БОРБАТА ДНЕС Е ЗА СПАСЕНИЕТО НА ДУШИТЕ НИ !!!
4. Маите се поздравяват с думите: "Ин лакеш". Това означава: Ти си другото ми аз, а аз съм другото ми ти. Ето такъв свят ни очаква. Маите предсказват, че системата, в която живеем от толкова отдавна, ще изчезне. Когато тя изчезне, човечеството ще р