Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2018 15:19 - Bсемогъщи владетели
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
24

Последна промяна: 06.10.2021 23:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image


Какви са тези всемогъщи владетели? 

Къде са те сега? Възможно ли е да се проследи дейността им, за да се открият тайните им връзки, механизми и методи на действие? Частично на тези въпроси може да се отговори сега.

Ръководството от тайни и невидими учители е добре познато в езотеричната традиция. Още Роджър Бейкън, Джероламо Кардано, Фридрих Велики, Гьоте, Е. Блаватская, един от основателите на Ордена „Златното разсъмване“ Грегор Мастере и много други твърдят, че те са в постоянен или епизодичен контакт с тези суперсъщества. Мастере описва Невидимите властелини като човешки същества, живеещи на тази земя „, но с ужасна и свръхчовешка сила.“ Най-вероятно тези същества са и загадъчните Махатма, осъществявали връзка с Николай Рьорих и съпругата му Елена.

Влиянието им върху човешките дела не винаги е положително. Махатма, например, приветства властта на болшевиките в Русия и Ленин. Освен това, историците често говорят за наличието на някакви загадъчни фатални сили, криещи се зад сцената на историята, но понякога проявявайки се открито.

Един факт все още може да е случайност, но два факта, както казват адвокатите, това вече е улика . Изглежда, че има някой неизвестен демон-страж, който само следи къде се появява гений или разцвет на цивилизацията, и веднага нанася внимателно изчислен удар – и човечеството отново се връща векове назад. Оръжията на този демон са разнообразни: те може да са мечът на един войник за математика Архимед, случаен куршум за философа Витгенщайн, нашествието на варварите в Рим, войни, епидемии, революции, „нещастен случай“ и накрая, пряка намеса! Резултатът е винаги един и същ: смъртта на един гений, унищожаването на културата, упадъка на цивилизацията.
 

Тайните Владетели на света – хипотеза

Излиза, че от древни времена съществува на Земята някакъв таен полумистичен Съюз на деветимата. Това са някакви чудовищни  засекретени мъдреци, или изключително стари, или безсмъртни  и те правят две неща. Първо, записват и събират всички научни постижения на всички без изключение на   планетата, а от друга страна внимават  някои научни и технически иновации да не   се превърнат от хората в инструмент за самоунищожение. Те са мъдри, почти всезнаещи и почти всемогъщи. Да се скриеш от тях е невъзможно,  тайни за тях не съществуват, а борбата срещу тях няма смисъл. “

                                             (А. и Б. Стругацки. „Милиард години до края на света“).

Такава безумна идея  е дошла на ум не само на тези великолепни руски писатели, но и на един от лидерите в този жанр от  САЩ – Ф. Ж. Фармер, който е построил върху нея цяла поредица от романи.

Властта на Съюза на Деветимата се обяснява просто: те владеят  еликсир на безсмъртието и с него владеят внимателно подбран  елит от цял свят. Фармер и Братя Стругацки много точно са изразили същността на това, което се казва  и пише вече стотици години.




Гласувай:
24


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2476881
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930