Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2016 22:25 - В памет на Рейчъл Беквис – Ангелът от Сиатъл
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9373 Коментари: 0 Гласове:
26

Последна промяна: 20.12.2016 22:27


 Поетична тетрадка

 на

Костадин Георгиев Костов –

Пловдив , България

image

image

В памет на Рейчъл
Беквис – Ангелът от Сиатъл

 

Сякаш от най – високото небе

 слезе при всеки един от нас

на този свят едно дете ,

толкоз Ангелски красиво ,

че дори и родителите му

дълго време

не можаха да привикнат

към светлината ,

която от очите му струеше

и над всички нас невидимо бдеше , 

и към силата му богатирска ,  

с която искаше да обгради света ,

 да го предпази от черен мрак

и непрогледна тъмнина ,

и да го понесе напред и нагоре

върху своите крила .   

Това дете беше от самия Бог

осенено и боговдъхновено ,

и изпратено с мисия

да помага на хората

и да послужи като трансмисия ,

като стълба по която пътя си

към Него да извървим

с дух несломим , непоколебим .

И от това малко детско сърчице

излязоха лъчи , излезе топлина ,

която безкористно ,

меко и чистосърдечно

огря света

и изкара у всички нас

нежността ,

която сам Отец ни е вградил

и за вечни времена благословил .   

Авторски текст на Костадин Георгиев Костов – Пловдив , България

16.12.2016 г .

22.02 h .   

http://simplythebest.blog.bg/

 

image

image


Рейчъл Беквис е живяла на този свят в Сиатъл. От 12 юни 2002 година до 23 юни 2011. Загива след автомобилна катастрофа едва на 9 години, но делото, подето от нея, до момента е спасило 60 000 души от жадна смърт. Според данни на ООН всеки 10 жител на планетата ни страда от недостиг на прясна питейна вода. 


Но ето и цялата история. 
Веднъж в Сиатъл пристигнал за лекция шефът на благотворителната организация "Charity: water" Скот Харисън. Детето било в залата и слушало. Лекторът разказвал за милионите деца, предимно в Африка, които ежедневно се разболяват и умират само защото нямат достъп до чиста питейна вода. Рейчъл била шокирана от кадрите, в които хора пият вода от локвите и блатата, в която плуват червеи, а след това се разболяват от чревни инфекции, които ги убиват.    Рейчъл помолила родителите си да не канят никого на деветия й рожден ден. Убедила приятелите си вместо да купуват играчки и рокли, да преведат парите на нейната страничка в сайта на фонда "Charity: water". Там тя събирала средства за строежа на кладенци в Африка. Заветната й мечта била да се съберат 300 долара, с които по изчисления на фонда можели да бъдат спасени 15 човешки живота. Рейчъл два пъти подстригала и дала косите си за направата на перуки за онкоболни деца, минали химиотерапия. Въпреки всичките усилия на малкото момиче, на страничката се събрали едва 220 долара. 
Месец и половина след старта на личната благотворителна страничка на Рейчъл в Сиатъл става верижна катастрофа с 13 коли. 
Единствената жертва в зловещата катастрофа е Рейчъл Беквис. В мелето оцеляват всички останали пътници, включително майката и сестричката на момичето, която е на 22 месеца. Животът на Рейчъл се поддържа изкуствено, но тя така и не идва в съзнание. Търсейки начин да помогнат на детето, много роднини и приятели на семейството или просто съграждани, почват да превеждат малки суми на сайта й. Даренията нарастват с всеки изминал ден лавинообразно. След като става ясно, че Рейчъл няма да може да живее сама, лекарите изключват поддържащата апаратура. Здравите й органи са дарени за спасяването на друго нуждаещо се дете. 
Америка е потресена от трагедията и огромното сърце на малкото момиче. През октомври 2011 година, когато дарителската акция е финализирана, станало ясно, че 31 997 души от цял свят са превели общо 1 265 823 долара. Те щели да стигнат за прокарването на питейна вода – построяване на кладенци и филтриращи системи, както и за монтирането на контейнери за събиране на дъждовна вода в много африкански села и така да се спаси живота на 60 000 души. Майката на Рейчъл, Саманта Пол, до ден днешен продължава делото на дъщеря си – събира помощи и непрекъснато пътува из Африка.
Скот Харисън, лекторът от "Charity: water", така и не се запознава приживе с момичето. След смъртта й той наблюдавал чудото – как на нейната страница с последното й желание парите потекли като река. „Благотворителната кампания първо се разпространи в цялата енория на църквата, която посещаваше семейството на Рейчъл. Само за дни бяха събрани над 100 хиляди долара. После треската обзе целия Сиатъл - 300 хиляди, 400 хиляди долара, а после изобщо престанах да разбирам какво се случва", разказва основателят на „Charity: water". Десетки хиляди хора от цял свят пишат на страничката на Рейчъл трогателни писма.  Деца от различни държави изтърсват своите касички и молят родителите си да изпратят спестеното по сметката на Рейчъл. Възрастните добавят и банкноти. Така се стига до 1 милион и 200 хиляди долара! „Бях потресена от тази всеобхващаща любов и подкрепа, това е неописуема болка и щастие едновременно", разказва майката на Рейчел Беквис Саманта Пол. „Знаете ли какво ще правим в деня на годишнината от смъртта на Рейчъл? Заедно с майка й ще обикаляме от едно африканско село – в друго, трето, четвърто, и така навсякъде, където вече има вода благодарение на Рейчъл. Саманта ще се срещне с хиляди хора, на които нейната дъщеря е донесла здраве, щастие и нов живот.", казва още Скот Харисън. Така една малка смърт накара голямото човечество да се огледа и да забележи нещо наистина истинско.

Господ прибира добрите хора рано при себе си ,
но ни показва чрез тях по кой път трябва да вървим ...
Ако имах дете много ми се иска да прилича на малката Рейчъл , която е един истински ангел ...

May God bless you and your family, Rachel. And may He bless all of those in need of water.



Гласувай:
26


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2476173
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930