Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2020 18:05 - ЧОВЕШКАТА ДУША Е ВЕЧНА И Е НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНА С БОГ, СЪЗДАТЕЛЯТ, ВЪРХОВНИЯ ДУХ
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3326 Коментари: 0 Гласове:
60


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

image

ЧОВЕШКАТА ДУША Е ВЕЧНА И Е НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНА С БОГ, СЪЗДАТЕЛЯТ, ВЪРХОВНИЯ ДУХ

 

Американският експерт в областта на регресивната хипноза Дъглас Де Лонг, на времето преживял извънтелесно преживяване след инцидент, заяви: "Човешката душа е вечна и е неразривно свързана с Бог, Създателят, Върховния Дух. Човек, стъпил на пътя на духовното развитие, знае това и разбира, че той представлява душа с тяло, а не тялото с душата. Човешкото тяло просто е един вид конструкция, която съдържа вечната душа, докато човек е тук, на Земята. В съвременното ни общество повечето хора изпитват силен страх от смъртта. Винаги има страх от неизвестното и несигурността, които допълнително да засилят този проблем ...

Процесът на умиране е буквално същият като да си легнете, с изключение на това, че вашата душа не може да се върне към физическото си тяло. След като оцелях при инцидента, който едва не ме доведе до смърт на възраст от деветнадесет години, аз дълбоко се промених. Започнах в живота си да следвам един по-духовен път. Едновременно с това аз не се страхувам от едно нещо - смъртта. Знам много добре, че на онзи свят всички ни чака нещо още по-невероятно.

Възкресението на спомени от минали животи могат да отворят за вас дори още повече врати за самоусъвършенстване. Знаейки, че смъртта не съществува, че нашите души живеят вечно, това ни дава по-добро разбиране за себе си, осъзнаване на това, което сме в този свят и каква е целта на нашия кратък престой на тази планета".

 

Хубавото тепърва предстои и ме очаква !

Ето какво казват суфите -

Душа на санскрит е атман, което значи щастие, блаженство. Не че щастието е свойствено за душата - самата душа е щастието.

Щастливият човек е щастлив навсякъде в палата и в колибата, в охолство и в бедност - защото е открил извора на щастието, намиращ се в собственото му сърце.

Основният смисъл на човешкия живот, е да се подобрят безсмъртните му основи, както и да се трансформира страданието, злото и нещастието – в добро, съзидателност и блаженство. Всички други форми на дейност са безсмислени в Природата …





Гласувай:
62


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2474850
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930