Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2019 21:31 - Този мъж от Якоруда няма зрение, но лекува всички и вдига хора от инвалидни колички без пари
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6417 Коментари: 0 Гласове:
53

Последна промяна: 25.08.2019 16:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Чудо: Незрящ лечител вижда болката и цери с ръце

Завистта и злобата ни разболяват, казва Алиш Шарански

 
 

Miracle: A blind healer sees the pain and heals with his hands

Blind of Yakoruda with Vanga"s gift

Слепец от Якоруда с дарбата на Ванга

Алиш Шарански работи от над 20 години
в областта на алтернативната медицина!

В якорудското село Черна Места край едноименната река в Рила живее човек, който може да вижда болката, макар да е незрящ. Той наближава петдесетте, винаги е весел и с чувство за хумор, казва се Алиш Шарански и има ръце и душа на магьосник, с които лекува. При него идват хора не само от цялата страна, но и от Кипър, Гърция, Турция, Македония, Италия, Германия, Канада. Често го вземат и с кола и го водят при болни, приковани на легло. Пред къщата му, където живее сам, винаги има опашка и всеки е добре дошъл.

 

Загубил зрението си преди повече от 20 години,

 

но не е преставал да работи нито за ден. Две години и половина следвал физиотерапия в София. Алиш признава, че веднъж бил на косъм да спре. Хората обаче идвали при него и го молели да им помогне.

За него няма значение човек от каква вяра и народност е, млад ли е или стар, богат или беден, нито пък откъде е. Идват депутати, кметове, спортисти, известни певци, обикновени хора, пенсионери. Често го посещават и лекари, вярват, че ще им бъде полезен, след като медицината не е успяла да ги вдигне на крака. За тях той е последна инстанция.

 

Не е върнал никого.

 

Помагал е и без пари. Моята мисия е да лекувам, не да се пазаря, казва лечителят.

Алиш не разкрива нито едно име на хората, които всеки ден прекрачват прага на дома му. Това е част от неговия етичен кодекс. Според него след рухването на старата система през 1989 г. на власт са дошли завистта, злобата, безработицата и безпаричието. “Тези проблеми докараха много нерви и болежки на българите - смята Алиш Шарански. - Всеки втори страда от различни болести - ставни, дископатии, дискови хернии, плексити, ишиаси, шипове, главоболие, високо кръвно. Страшно много болести са навлезли в обществото" Лекува предимно болести, свързани с опорно-двигателния апарат.

Всяка болка изисква различен брой сеанси. Рядко се случва след един-два масажа да има резултат, понякога и 5 стигат, в други случаи са нужни по 10-15, за да се получи ефект. В последно време го търсят все повече млади хора. “Всичко е свързано с напрежението, с нервите, с въпросите дали утре ще имаме работа или не, и в един миг всичко рухва”, твърди лечителят. Според наблюденията му

              

най-често българите имат проблеми с кръста

 

с раменете и това е резултат от начина на живот, от претоварване, от преумора, от притеснения, от всичко. Компютрите и интернет са също сериозна причина за заболяванията. "Доста хора получиха изкривявания на гръбначния стълб, а от там почват колкото щеш проблеми с ръцете, с кръста, в шийната област - разкрива Алиш. - И това е от напрежението, от застоялия начин на живот, от обездвижването.”Приема поне по 5 души на ден, а понякога и по 20. Ако се натрупат повече, отлага ги за другия ден, защото преумората му пречи да лекува. В дългата си практика се е сблъсквал с какви ли не случаи. Веднъж при него дошъл мъж на 48 години с тегло 176 кила. След 2-3 процедури

 

се изправил и дори започнал да работи.

 

"Прониквам в самия организъм с ръцете си и започвам да изваждам неговата негативна енергия. Усещат се възпалени нерви, вътрешна температура, главоболие. Най-важно е да имаш сърце и душа", казва убедено лечителят.

Най-възрастният му пациент бил 88-годишен дядо от Бургас с проблем в кръста, но са му водили и бебета с церебрална парализа, и деца на 5-6 години. Алиш масажира, без да използва кремове и мазила. Не опира силно ръцете си до тялото на пациента, но при пипането усеща има ли възпалителен процес, изкривяване на гръбначния стълб, или се касае за генна предопределеност, за нещо наследствено.
 

Не са един или два случаите, в които лечителят е избавил хора от патериците, бастуните или дори инвалидните колички. Това се счита за едно от най-големите му постижения през 20-годишната му практика.

“Лекувам дископатия, плексит, шипове и много други проблеми. При мен са идвали отчаяни хора, но са си тръгвали благодарни.” – разкрива Алиш Шарански.

Мнозина виждат у него съдба, подобна на тази на баба Ванга. Тя също не виждаше нищо и помагаше на хората безрезервно.

Явно у тези хора има нещо специално. Господ е отнел зрението им, за да обостри други техни сетива, с които помагат на хората.

Алиш Шарански или Альогата, както го наричат приятелите му, е един от 473-мата жители на село Черна Места в община Якоруда. Може би е и най-известният. Причината е проста: той дарява здраве като майстор на масажа и рехабилитатор. А пък е и много положителен човек - добряк, веселяк, неподражаем шегобиец, въпреки че от 20 години е загубил напълно зрението си. 44-годишният мъж е почти винаги усмихнат, той е радостта на селото, казва Атидже Джамбазка. Много помага на хората, лекува ги, знае го цяла България, добавя тя.


============================================



АЛИШ ШАРАНСКИ -  ЕДИН ИСТИНСКИ ЧОВЕК И БЛАГОРОДНИК !!!!

ПО ПРИНЦИП РАБОТИ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ !
ДОВЕРЕТЕ МУ СЕ И НЯМА ДА СБЪРКАТЕ .

 Чѐрна Мѐста е село в Югозападна България. То се намира в община Якорудаобласт Благоевград.
Населението се състои предимно от българи мюсюлмани.

Кметство Черна Места
ЦЕНТЪР
  •   с. Черна Места  

 

КМЕТ
  •   Джемал Муса Шарански  

 

СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС
  •  
    • Област: Благоевград
    • Община: Якоруда
    • Населено място: с. Черна Места
     

 

РАБОТНО ВРЕМЕ
  •  
    • Стандартно работно време
    • От 08:00 ч. До 17:00 ч.
    • Продължителност: 08:00 ч.
    • 8 часа
     

 

ДАННИ ЗА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
  •  
    • Kод за междуселищно избиране: (07442)
    • Телефон: (07442)2328
     

 

НАСЕЛЕНИ МЕСТА В КМЕТСТВОТО
  •  
    • с. Черна Места

image



image




Гласувай:
53


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2470334
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031