Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2018 16:06 - Хората от други вселени
Автор: simplythebest Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1043 Коментари: 0 Гласове:
25

Последна промяна: 15.08.2020 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Хората от други вселени

В миналите векове е имало случаи, в които хора са твърдели, че идват от други страни и градове, които не съществуват на Земята, и са говорели на неизвестни езици. Пътешественици от паралелни вселени.

През 1850 година в малко немско градче, разположено недалече от Франкфурт, се появил странен човек на име Йофар Форин.

Тази история е описана в книгата на Джон Тимбс „Годишна книга за фактите в науката и изкуството“ (1852 г.). „В края на 1850 г. в малко градче близо до Франкфурт на Одер, се появил странен човек. Никой не знаел откъде е той. Той говорел на немски с акцент и изобщо не изглеждал като европеец. Разпитал го кметът на Франкфурт. Чужденецът казал, че името му е Йофар Форин и че е пристигнал от Лаксария, разположена на континента Сакрия. Не разбирал нито един европейски език освен немски, но пишел и четял на лаксарийски и абрамиански език.“

Абрабианският език по думите му бил писмен език на духовенството в Лаксария, а на лаксарийски говорели простите хора. Той казал, че религията му по форма и доктрина е същата като християнството. Лаксария била разположена на стотици километри от Европа и отделена от нея от океана.

Той пристигнал в Европа да търси изчезналия си брат. По пътя претърпял корабокрушение, но не можел да посочи своя маршрут на карта или глобус. По думите му на Земята съществуват пет континента – Сакрия, Афлар, Аслар, Ауслар и Ефлар. Учените мъже от Франкфурт на Одер изучили думите на непознатия и му повярвали. След това Йофар бил изпратен в Берлин. В пруската столица той станал предмет на слухове и научни спорове.“

Този и още два подобни случая са споменати в книгата „Посока на възможностите“ на Колин Уилсън и Джеймс Грант (1981 г.).

„През 1905 година в Париж бил арестуван млад човек, говорещ на неизвестен език. Той успял да обясни, че е гражданин на Лисбиан, да не се бърка с Лисабон – пишат Уилсън и Грант. – А през 1954 г. на митницата в Япония бил задържан човек с паспорт, издаден в страната Тауред. Но такава страна няма на Земята.“

Японските митничари отвели странния човек в стая за разпит, при който станало ясно, че човекът говори свободно френски, испански и дори японски. Той имал шофьорска книжка от страната Тауред.

Митничарите го накарали да посочи къде на картата се намира неговата страна. Мъжът първо посочил областта на Андора – малка страна между Франция и Испания, но след това бързо разбрал, че неговата страна не съществува на картата.

Зловеща тишина се възцарила в стаята, мъжът и митничарите се гледали в пълно недоумение. Човекът казал, че никога не е чувал за Андора, а неговата страна Тауред съществува повече от 1000 години.

Освен това в паспорта на този човек имало печати за пет години, той идвал в Токио много пъти без никакви проблеми. Без да знаят какво да правят, митничарите завели мъжа в стая в съседния хотел и го заключили. Двама въоръжени мъже стояли пред вратата цяла нощ. На следващата сутрин отворили стаята и открили, че мъжът е изчезнал също толкова тайнствено, колкото се появил. Разследването не довело доникъде.

Всички споменавания за „човека от Тауред“ се опират на книгата на Уилсън. Уилсън е известен писател, работил в художествения жанр (най-известният му роман е „Аутсайдери“, 1956 г.) и върху изследвания, посветени на парапсихологията и окултизма.

В бележката за неговата смърт в Telegraph през 2013 г. се казва: „Често е критикуван за постоянните си обобщения и навика да цитира по памет, без да се позовава на източници.“

„Голяма част от критиката идва от недоразбиране – казвал Уилсън. – Отдавна съм се примирил с главния проблем на моите работи – те обхващат прекалено широки теми. Дори симпатизиращите читатели не виждат гората зад дърветата.“

Описанието на тези случаи е прекалено непълно, за да докаже възможността за пътешествия между паралелни светове, но те палят въображението.




Гласувай:
25


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: simplythebest
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2470117
Постинги: 355
Коментари: 3
Гласове: 37910
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031